Nederlandstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorDuitstalige uitvaartbegeleiding Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorSpaanstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | TerramorEngelstalige uitvaartzorg Alkmaar Bergen Heerhugowaard Heiloo Langedijk | Terramor

Dag en nacht bereikbaar op 072-8449767

uw omstandigheden bij uitvaart Alkmaar Bergen Heiloo heerhugowaard | Terramor

Opbaren

Opbaren geeft nabestaanden de gelegenheid om afscheid te nemen. Voor veel mensen is het belangrijk om de overledene nog te zien of aan te raken. Dit afscheid kan behalve voor de naaste familieleden ook voor vrienden, collega's en andere betrokkenen belangrijk zijn.

De opbaring vormt een herinnering die de meeste mensen een leven lang met zich meedragen. De afgelopen jaren zijn er nieuwe mogelijkheden bijgekomen die het opbaren en de herinnering er aan vriendelijker maken voor kinderen én volwassenen. Juist daarom is het raadzaam dat u zich goed laat informeren en adviseren voordat u besluit waar en hoe er wordt opgebaard.

Afhankelijk van uw wensen kan een overledene worden opgebaard in een gesloten of open kist, op een opbaarplank, in een opbaarkist of op een bed.

U kunt er voor kiezen om thuis of in een rouwcentrum op te baren. Thuis opbaren is vaker mogelijk dan men denkt. Soms wordt gekozen voor de afscheidshuiskamer in ons rouwcentrum. Uiteraard kan er ook worden gekozen voor andere locaties zoals een verzorgingstehuis of zelfs een tuinhuis.


Met een gerust hart kon ik toen bij mijn vader gaan waken, met alle aandacht voor hem.